onsdag 14 mars 2007

Den stora bluffen

Vad har kvällstidningar gemensamt med vissa forskare och en växande skara populistiska politiker? Svaret är att de vill ha dina pengar och att du ska skriva över din frihet på dem. Igår lade Storbritanniens miljöminister David Milliband fram ett förslag om femårsplaner för minskning av koldioxidutsläppen (se SvD). Redan när man talar om politiska femårsplaner borde varningsklockor ringa. Premiärminister Tony Blair jämför kampen mot det påstådda klimathotet med kampen mot fascismen och det kalla kriget mellan kommunism och demokrati. Var finns sinnet för proportioner? Granskar man klimatalarmismen har den många fler likheter med kommunismen och fascismen än med demokratin. Så varför gör då Blair sina huvudlösa jämförelser? Självklart har han en förhoppning att den dogmatiska klimatfundamentalismen ska ge New Labour nya år i regeringsställning. Ungefär samma förhoppning har sannolikt statsminister Reinfeldt (m). Sedan valet i september i fjol har många undrat om Reinfeldt gått upp i rök. Det är mycket talande att han dyker upp när det är dags att sprida massiva rökridåer.

På 70-talet varnade politiker, massmedia och en stor del av forskarvärlden för att vårt sätt att leva skulle orsaka enorma klimatförändringar. Tongångarna och retoriken var identisk med de som hörs idag, med en mycket viktig skillnad: Då varnade de oss för att vi var på väg mot en ny istid! Orsakar våra utsläpp av växthusgaser en minskning eller en ökning av den globala temperaturen? Nej, tvärtom. Mängden växthusgaser följer temperaturförändringarna fast med flera hundra års eftersläp. Växthusgaser utgör drygt en halv procent av vår atmosfär. 95% av växthusgaserna är vattenånga. En halv procent av 5% styr hela klimatet? Tror ni på det har jag tomter med havsutsikt i Jämtland som jag gärna säljer till er.

Väldigt många människor är beroende av de pengar som klimatalarmismen genererar. De har utvecklat sin propaganda till att likna en religion. Alla som säger emot stämplas som kättare. Många som mycket kritiskt granskar religioner köper rakt av allt som bär klimatalarmismens stämpel. Och precis som religiösa fundamentalister kräver de att alla andra ska leva som de lär. Det är uppenbart att vi inte ska lära som de lever. Förloraren Al Gore har tjänat miljoner på att åka privatplan jorden runt och predika klimatalarmismens evangelium. Peter Eriksson (mp) kräver att andra ska minska sina utsläpp samtidigt som han helt i onödan kör en stor SUV.

Brittiska Channel 4 visade en mycket intressant dokumentär för inte så länge sedan (ni kan hitta en kopia av dokumentären här).

Som ringsignal i mobilen har jag REM:s ”It’s the end of the world (and I feel fine)". Just den textraden beskriver rätt väl hur jag känner inför klimatalarmismens varningar om jordens undergång.

I Feel Fine!! *ler*

Inga kommentarer: