onsdag 28 februari 2007

Propagandan når inte fram

Kurt Nimmo och Ali Esbati, båda debattörer långt ut på vänsterkanten kommenterar en gallupundersökning där ett antal amerikaner (framgår inte hur stor undersökningen är) fått lista de länder de har störst respektive minst förtroende för. Inte oväntat hamnar bl.a. Kanada, Storbritannien och Australien högt på listan över de länder som de tillfrågade amerikanerna gillar.

Ogillandelistan toppas av Nordkorea, följt av Iran, Palestinska myndigheten, Syrien, Afghanistan, Kuba, Pakistan, Saudiarabien, Venezuela och Kina. De ovan nämnda debattörerna hävdar att det är ett utslag av propaganda. Snarare är det så att amerikanerna har fått stå fria från den propaganda som socialister bedriver för att få oss att tycka om kommunistdiktaturer och andra totalitära regimer. Granskar man listan ser man att de flesta länderna är diktaturer som regelmässigt kramas av politiker och debattörer på vänsterkanten. Några av regimerna har förvisso tillsatts vid val som till formen liknar demokratiska, men där allt skydd för grundläggande mänskliga rättigheter saknas eller har avskaffats. Nu är kanske amerikaner i gemen inte så insatta i afrikansk politik, men annars borde väl även socialistdiktaturen Zimbabwe hamna på listan.

Påpekande att den politiska vänsterns ”gillar-lista” i huvudsak innehåller världens mest ofria länder bemöts med tystnad eller radering. Frihet står uppenbarligen inte högt i kurs på den kanten.

Redigering: Insåg att jag hade kastat om ordningen på listan över de mest ogillade länderna.

Inga kommentarer: